Ne elégedj meg kevesebbel

Az ember gyakran esik abba a hibába, hogy ír egy listát, és nem a minőségi, minél tökéletesebb megoldásra törekszik, hanem bizony megelégszik azzal, hogy gyorsan és hatékonyan ki tudja pipálni a listán a megoldára váró sorokat és feladatokat. Persze hatékonynak tűnik az ilyen megoldás és az ember egy-egy éjszaka iszonyatosan jó hangulatban hajthatja álomra a fejét, hiszen úgy érzi, hogy hihetetlen sok dolgot meg tudott oldani a nap folyamán, azonban ez koránt sincs így, hiszen hosszú távon nem mondható hatékonynak és kifizetődőnek ez a fajta hozzáállás, igazság szerint semmilyen szinten sem. Az üzleti szférában ez igazság szerint akár öngyilkosságnak is tekinthető, hiszen egy-egy rossz döntés akár egy teljes időszak kudarcát is magával hozhatja. Mi azonban a megoldás?

Számomra egyetlen dolog működik, addig keresgélek, még azt nem érzem, hogy a tökéletes termékre, a tökéletes szolgáltatásra vagy a tökéletes csapatra találtam rá. Ekkor ugyanis biztos lehetek benne, hogy nem csak időt és energiát töltöttem azzal, hogy megoldjak valamit, hanem annak tökéletes eredménye lesz, és így hatalmas lendületet adhat a vállalkozásomnak és annak eredményeinek, nincs semmi veszélye annak, hogy bármilyen szinten is visszafelé sodorná a lejtőn azt.

A legutóbb például az ételfotózás tekintetében kellett iszonyatosan sokat keresgélnem, hiszen fogalmam sem volt, hol van tökéletes ételfotózás budapest területén. Iszonyatosan sok ajánlást kértem és még több oldalt néztem meg a neten, mire rátaláltam a Fotoda csapatára, akik azt kell mondjam, hogy messze felülmúlták az elvárásaimat. Azt gondolom, hogy ez is bebizonyította, hogy ezt bizony csak így lehet csinálni és csak így éri meg. Ezt a kis csapatot pedig csak ajánlani tudom mindenki számára, mint ahogyan azt is, hogy ne érje be kevesebbel sosem, csakis a tökéletes megoldásokkal.